Supervoeding van Eigen Bodem

In dit boekje over eetbare wilde planten wordt de baanbrekende visie van de ontbrekende beschermende voedingsstoffen door Marion de Kort helder uiteengezet. 

 

“De secundaire stoffen (fytonutriënten) zijn de plantenstoffen die de plant aanmaakt om zich te beschermen tegen bedreigende invloeden uit zijn omgeving, zoals weersomstandigheden, vraat, parasieten en pathogene (ziekmakende) micro-organismen. Ook voor de mens hebben deze plantenstoffen een beschermende werking!

Hoewel de voedingswetenschap fytonutriënten niet als zodanig autoriseert, behoren ze te worden gecategoriseerd bij de beschermende voedingsstoffen. Fytonutriënten hebben namelijk een belangrijke preventieve werking in het gezond houden van je lichaam; ze zijn onmisbaar voor het goed kunnen functioneren van het menselijk lichaam en het voorkomen van zieke! Ik noem deze stoffen de ontbrekende beschermende voedingsstoffen. Fytonutriënten zijn bovendien niet te vervangen door andere stoffen en evenmin kan het lichaam ze zelf aanmaken. Vanuit dat oogpunt behoren ze zelfs te worden erkend als essentiële voedingsstoffen.” © Marion de Kort.

 

ISBN 9789077463260 - Alle 2000 exemplaren zijn uitverkocht.